LAITEMYYNNISTÄ PALVELUMYYNTIIN

Monet asiakkaamme ovat huomanneet, että yhä monimutkaisemmaksi muuttuva maailma luo uusia haasteita teknologian myymiseen. Toisaalta, se on tuonut uuden mahdollisuuden siirtyä laitemyynnistä palvelumyyntiin.

Asiakkaamme ovat tyypillisesti pohtineet, miten hyödyntää kaikkea kerättyä dataa. Mitä hyötyä siitä voisi olla loppuasiakkaalle? Miten se pitäisi visualisoida? Miten se pitäisi myydä?

Lopullinen kysymys usein kuuluu: miten datasta pystyisi rakentamaan uutta palvelubusinesta?

 
Laite 2 palvelu.png
 

MITÄ YHTEISTÄ ON KOODARILLA JA MYYJÄLLÄ?

Molempia tarvitaan, kun datasta rakennetaan uutta palvelubusinesta.

Otimme toiseen käteen maailmanluokan osaamisen teknologioiden myymisessä. Toiseen käteen keräsimme kivenkovaa osaamista ohjelmistokehityksestä ja datan visualisoinnista.

Tällä yhdistelmällä rakennamme sinun kanssasi uutta myytävää asiakkaallesi.

MITEN SE TAPAHTUU KÄYTÄNNÖSSÄ?

Ensin rakennamme kanssasi uuden myyntiviestin. Tällä kertaa emme puhu teknologiastasi, vaan loppuasiakkaasi saamista hyödyistä. Puhumme ylivoimaisesta asiakashyödystä.

Sitten rakennamme sinulle kuukaudessa uuden softan, jolla visualisoit datan ihan uudella tavalla. Sellaisella tavalla, että uudessa viestissä lupaamasi asiakashyöty toteutuu käytännössä.

 
Creowave.PNG
 

KUKAAN EI TEE SAMAA. KIINNOSTUITKO?

Luultavasti sekä teknologian myynti että data-analytiikka ovat sinulle ennestään tuttuja aihepiirejä.

Kuitenkin tapa, jolla yhdistämme nämä kaksi asiaa yhteen palvelubusineksen rakentamiseksi tarjoaa sinulle varmasti uuden näkökulman. Kukaan muu maailmassa ei nimittäin tee samaa kuin me.

Klikkaa nappia ja jätä yhteystietosi niin tulemme kertomaan lisää.