Nordic. Business. Lab.

Nordic nature.jpg

Nordic. Sanotaan, että pohjoisen karuissa oloissa on vaikea kasvaa. Me uskomme, että juuri siinä piilee ainutlaatuinen potentiaali.

Business. Karuissa oloissa kasvaminen vaatii toki sisua, mutta myös kasvuympäristöön erikoistumista. Sama pätee kasvuyrityksiin. Kansainvälisen menestymisen salaisuus on erikoistua ympäristöön, jossa muut eivät kasva.

Lab. Karuissa oloissa ravinto löytyy erikoisista paikoista. Tulevaisuuden business vaatii kykyä nähdä kasvua uusissa paikoissa. Siksi me Business Labilla yhdistelemme perinteisiä asioita hieman uudella tavalla.


Tarinamme.

On the road again! Ajelimme keväällä 2016 Ohion osavaltiossa USA:n keskilännessä I-75 moottoritietä kohti toimistoamme Cincinnatissa. Takana 10 vuotta maailman autoteollisuudessa, 4 mantereella, pitkälti yli 100 tehdasta ja satoja reissupäiviä vuodessa. Olimme juuri saaneet USA:n markkinan avatuksi ja paikallisorganisaation rullaamaan loistavasti omillaan.

I-75:sta ajellessa mietimme, että olisipa hienoa joskus hyödyntää sitä osaamista ja kokemusta mitä olemme maailman vaativimmalla teollisuuden alalla saaneet. Sekä erityisesti mitä vaativat asiakkaat kuten BMW ja Daimler ovat meille opettaneet. Miten Suomi ja suomalaiset yritykset voisivat tästä kaikesta hyötyä? Ajatus Nordic Business Labista syntyi!

Vaikka tuntuu että tuo keskustelu oltaisiin käyty eilen, olemme nyt siinä tilanteessa mistä silloin haaveilimme: autamme suomalaisia yrityksiä menestymään maailmalla niillä opeilla mitä itse saimme, koimme ja näimme. 

 

Meidän Missio.

 
Fin Flag.jpg

Kuvittele maa, joka osaisi jalostaa maailmanluokan koulutusjärjestelmänsä ja osaamisensa menestyväksi liiketoiminnaksi. Kuinka paljon hyvinvointia se voisi luoda? 

Meidän missiona on muuttaa Suomen huippuosaaminen kannattavaksi liiketoiminnaksi ja yhteiskuntamme hyvinvoinniksi. Suomi on puolustamisen ja rakentamisen arvoinen maa. Tätä me teemme.

 

Valtteri Tuominen

 
Valtteri.png

Valtteri on ollut yli kymmenen vuotta teknologisten läpimurtojen etulinjassa ympäri maailman. Erilaiset tehtävät teknisestä asiantuntijasta toimitusjohtajaksi ovat tuoneet laaja-alaisen käsityksen menestyvän liiketoiminnan eri elementeistä.

Tekniikan tohtorin opinnot yhdistettynä organisaatiopsykologiseen MBA-tutkimukseen ovat olleet vahva perusta sille, että suomalaista huipputeknologiaa nähdään tänä päivänä maailman merkittävimpien autonvalmistajien tuotannoissa. Äärimmäisen haastavan USA:n markkinan avaaminen ja useiden huipputiimien kasaaminen ympäri maailman ovat meriittejä, joita harvalta Suomessa löytyy.

Katso LinkedIn profiili.

 

Tommi Wulff

 

Tommi vei vuosikymmenen suomalaista huipputeknologiaa maailman autoteollisuuteen useassa eri roolissa, tehtaan lattialta projektinjohtoon, monikansallisten tiimien vetäjästä globaaliin HR:ään.

Käytännön asiakastyön tekeminen ja johtaminen vaativassa autoteollisuudessa toi Tommille ymmärryksen asiakaslähtöisyyden tärkeydestä, ja mitä se vaatii toimiakseen. Menestyvän kansainvälisen organisaation ja palveluiden rakentamisessa Tommi yhdisti vahvaa humaania otettaan insinöörin koulutukseen.

Katso LinkedIn profiili.

 

Teemu Mehtiö

 
Teemu.png

Teemu on kehittänyt softaa ja vetänyt softatiimejä jo pitkälti toista vuosikymmentä. Haastavat tehtävät kuvankäsittelystä tietokantoihin ja käyttöliittymistä koneoppimiseen ovat luoneet laaja-alaisen ymmärryksen siitä, mitä koodinpätkillä voi saada aikaiseksi.

Kun konkreettinen tekeminen monella ohjelmointikielellä yhdistyy ymmärrykseen siitä vaikeimmasta kielestä, eli ihmisestä, päästään Teemun ydinosaamisalueelle. Organisaatiokulttuurin jalkauttaminen ja itseohjautuvan softatiimin rakentaminen on haastava temppu. Data-analytiikan avulla autoteollisuuden tuotannon pelillistäminen on ehkä vielä haastavampi temppu. Se, että Teemu teki molemmat samaan aikaan on syy, miksi Teemu on osa meidän tiimiä.